\“Боен клуб\“ в петото издание на легендарния Jameson Cult Film Club

Филмът, променил възгледите на цяло поколение, е поредното заглавие в култовата поредица на 24 ноември

0 коментара Сподели:

Първо правило на Jameson Cult Film Club е: за Jameson Cult Film Club не се говори. Филмът на Дейвид Финчър, разтърсил цяло едно поколение, ще потопи щастливците, сдобили се с покана в неповторимата атмосфера на „Боен клуб“. Спиращата дъха прожекция е една от най-атрактивните кино инициативи в България, превърнала се в истински мит на столичния ъндърграунд.

На 24 ноември от 20:00 часа пространството на Underpool Arena ще бъде преобразено до неузнаваемост, за да посрещне едва 800 щастливци, сдобили се с пропуск за дългоочакваното зрелище.

Зрителите ще попаднат в сърцето на бойния клуб – там, където истината е забулена в мистерия, лицата са безименни, а за случилото се не се говори. Всеки, желаещ да стане част от събитието, може да го направи с регистрация тук и да получи шанса да спечели специална покана за зрелището.

Култовият филмов клуб на Jameson e едно от най-атрактивните и очаквани събития в календара на всеки истински киноман. Образът на магнетичния Тайлър Дърдън в изпълнение на любимите ни Брад Пит и Едуард Нортън ще оживее буквално пред зрителите в избрани сцени, които ще бъдат претворени от популярни български актьори и десетки статисти на метри от публиката. Сцените оживяват в синхрон със случващото се на екрана, а комбинацията от уникални декори и невъобразима сценография обещават незабравимо изживяване за гостите на събитието. Чувството е неописуемо – представете си саундтрака, неизбледняващите образи и авангардната философия, вплетена във всеки ред от сценария. А сега си представете, че сте на снимачната площадка на любимия ви „Боен клуб“. Това е само върхът на айсберга в Jameson Cult Film Club.

Незабравимата история на „Боен клуб“ остава актуална и до днес. Филмът се превръща в легенда заради своята безпощадна дисекция на консуматорското общество и изобличаването на насилието като основен двигател на меркантилната съвременна действителност. Приет трудно от критиката, филмът се сблъсква с неочаквани трудности по пътя към своя култов статус. Цели 10 години след премиерата „Ню Йорк Таймс“ публикува статията на Денис Лим, в която „Боен клуб“ е наречен „по всяка вероятност определящ култов филм на нашето време“.

Днес лентата е в класацията на най-добрите 250 филма за всички времена на IMDB, а общественият отзвук продължава да е актуален. Много от феновете определят продукцията като пророческа. Доказателствата са налице.

 

Да изживееш JamesonCultFilmClubе много повече от спомен. Очаквайте информация за актьорския състав, както и допълнителни детайли за прожекцията. Всичко с времето си. А до тогава, тихо, защото за Jameson Cult Film Club не се говори.

И понеже сме готини хора

решихме да раздадем 5 двойни покани за прожекцията този петък. Тагни в коментар някой твой приятел, с който би искал да отидеш и можеш да си спечелиш достъп за теб и за него до супер якото събитие на Jameson.

От опит ти го казваме – заслужава си преживяването.

Ето какво гледахме с Jameson напоследък.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *