Природно красив в 3 стъпки

Порода природа: няколко разкрасяващи ритуала за коса, идващи от природата

0 коментара Сподели:

Сулфати, силикони, парабени… Едва ли има някой, който в днешно време доброволно би нахлузил тази химична примка на врата си. Или още повече – изсипал с чиста съвест върху главата си. Отдавна стана ясно, че Майката природа крие всички блага, от които се нуждаем, за да се чувстваме здрави и красиви. И колкото по-здраво се държим за полата ѝ, толкова по-добре ще изглеждаме. Предлагаме три начина да се погрижиш за боядисаната си или изсветлена косата умно и разумно с помощта на няколко ценни натурални съставки.

Терапия с масла

На нашия пазар ще откриеш всевъзможни растителни масла. Има ги навсякъде – от магазините за здравословни храни, през дрогериите, та до рафтовете в супермаркета. Маслата от маслина, кокос, жожоба и сладък бадем са тези, за които те съветваме да се оглеждаш, ако искаш останалите да се заглеждат в косата ти. Принципът на действие с всички тях е идентичен  – затопляш леко маслото, нанасяш по дължината на косата, завиваш главата с топла кърпа (което разгръща потенциала на маслото), стоиш известно време така и отмиваш с шампоан.

Зехтинът е най-лесен за употреба, пък и вероятно имаш поне една бутилка в шкафа, което ще ти спести излизането до магазина. 

Това масло има отлични хидратиращи свойства и освен за дресинг на салатата може да бъде впрегнато да поработи и за разкрасяването на косата. Загрей 1/2 чаша студенопресован зехтин (внимавай да не го свариш), след което го втрий в корените и по дължините. Сложи едно обикновено найлоново боне и омотай главата с кърпа. Остави да действа около час и измий с шампоан. Идеална терапия за мързеливите недели, в които последното, което би ти хрумнало, е да си подадеш носа навън.

Но какво да правиш през останалите дни от седмицата, в които нямаш време за сложни манипулации, а косата ти крещи за внимание и грижа? Знаеш ли, че Phyto има маска за боядисана и изсветлявана коса с екстракт от еделвайс и богата текстура, която възстановява косъма и придава сияние на цвета. За нея ти трябват само 2 – 3 минути, ако гребенът минава лесно през косата, и 5 – 10, ако тя е по-гъста.

Маска с ябълков оцет

Използвай го, за да си направиш маска, която ще върне обратно в играта безжизнената ти и увредена коса.  Смеси 1 чаена лъжичка ябълков оцет с 2 супени лъжици зехтин и 3 яйчни жълтъка. Втрий сместа в косата си и постави найлоново боне. След половин час измий с подходящ шампоан. Ако се боядисваш или изсветляваш, опитай шампоана Phytomillesime, който съдържа екстракт от ябълкови цветове и плодове:

Красота отвътре навън

И на финала, за да остане косата ти там, където й е мястото, започни ежедневно да приемаш капсули с масло от пореч, масло от вечерна иглика или ленено масло. И трите са богати на добре познатите ти омега-3 мастни киселини, както и омега 6 гама-линоленова киселина, която е супергерой по отношение на хидратацията и здравината на косата и ноктите. Прибави към това и ежедневната грижа без отмиване Phytomillesime с екстракт от хибискус, която предпазва от външни агресии, и косата ти ще бъде в топ форма.

Виж нещо яко, свързано с интериорния дизайн.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *