10 съквартиранти, с които нелеко се живее

Всеки е минал през поне един от тези хора през живота си...

0 коментара Сподели:

Едно от най-трудните неща в София е да си намериш квартира на подходящата цена и място. Независимо какво търсиш, съвсем не си сам/а. Стотици хора търсят същото място на минимална цена. И ако не сме късметлии да имаме собствено място или да живеем сами, неминуемо трябва да имаме поне един съквартирант. През годините съм сменил много квартири и съм имал всякакви съквартиранти, а през различните периоди от живота ми аз самият съм бил различен тип съквартирант. Ето 10 най-често срещани типа съквартиранти.

Чистника

Има един особен тип хора, те не просто държат на чистотата, а са я издигнали в култ. За чистника нищо никога не е достатъчно чисто, подът не просто трябва да свети, трябва да може да се яде от него. Всичко трябва да си е по мястото и минато с парцала, всички чинии винаги трябва да са чисти и подредени, иначе не може да се заспи.

Разхвърляния

Пълната противоположност на Чистника е Разхвърляния. Това е най-често срещаният съквартирант. За него/нея нямат значение редът и чистотата, той/тя съществува съвсем естествено в собствения си хаос. Стаята на такъв човек обикновено е цялата в купчини дрехи на различни места, навсякъде има остатъци от някаква храна. 

Купонджията

Има един тип хора, които не обичат да са сами. Те обичат да се веселят, обичат компанията на хора. Животът с тях може да е много интересен, защото у дома ви често ще има всякакви хора. Независимо дали са близки приятели или почти случайни хора, за Купонджията няма значение, важно е да има хора, да се случва нещо, да има живот. Невинаги може да се наспиш добре с такъв съквартирант, но никога не ти е скучно.

Домашния алкохолик

Обратно на Купонджията, който обича да пие, пуши и да се весели, съществува образът на един друг тип обект, това е Домашния алкохолик. Това са онзи тип хора, които обичат да пият сами. Не е ясно дали се забавляват сами, или алкохолът им помага да преглътнат живота си. В този случай в апартамента навсякъде има бутилки от различен алкохол или цяла колекция от бирени бутилки.

Изпълнителния

Друг тип съквартирант, който напомня на Чистника, е Строго изпълнителния. Това е онзи човек, който държи нещата да се правят като хората. Всичко трябва да следва общоустановения ред. Сметките се делят точно, никой не взима или дава 20 ст. повече, всичко е точно. Ако трябва да се смени крушка, трябва да се разгледа случаят, да се събере комисия по взимане на решение и да се извика специалист по крушкосменяне.

Непукиста

Обратно на Изпълнителния е Непукиста. За него нищо, свързано с квартирата, няма значение. Такива подробности, като това да се плаща водата всеки месец, са просто ненужни детайли към тяхното съществуване. Нищо не е наистина важно, вратата може да се откачи, прозорец да се счупи, Непукиста не се интересува, това не е негово място, нищо няма значение.

Крипара

Някои от нас не са имали късмет със съквартирантите. Запознали сме се с някого, който ни се е струвал нормален, но веднъж тръгнали да живеем с него/нея, разбираме, че първоначалната ни преценка не е била докрай обективна. Крипарите са онези, които не осъзнават странните неща, които правят. И ние не можем да си обясним какво точно е крипарското в тях, но го има. На моменти дори изпитваме лек страх, защото не разбираме начина, по който мисли този човек, и неизвестността плаши.

Хелти нъта

Хелт нъта е човек, който прави впечатление с здравословния си начин на живот. За такива хора светът е напълно различно място. Всичко в живота им е възможно най-здравословното. Има строго определен режим на хранене и действие, който се спазва. Ако не сте насочени към докрай здравословния начин на живот, изглежда сякаш вашият съквартирант е напълно различен вид човек.

Домошара

Домошарът е човек, който обича своята квартира. Неговата/нейната стая е храм. Този тип хора най-често са си вкъщи. След работа или други задължения винаги са си в стаята. Какво се случва там, не е ясно, но човекът вътре си е самодостатъчен и няма нужда да излиза навън. Можете да се засечете в кухнята или напът за банята, но се случва и дни наред да не се срещнете.

Roommate

Този, когото го няма почти през цялото време

На много хора им се е случвало да съжителстват с някого, който сякаш не живее там. Тези съквартиранти винаги си плащат наема, но рядко прекарват време в квартирата. Те пътуват много и понякога само от социалните мрежи може да разберем в кое кътче на света са. 

Говорим си и за „любимото“ столично кичозно

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *