Събития за след работа: 07 – 11 октомври

Изложби, кино и музика

0 коментара Сподели:

Тази седмица изобилства от събития, вече се пренасяме в уюта на барове, галерии и любими закътани места в София. Със затаен дъх посрещаме понеделника и нямаме намерение да губим тренинг, що се отнася до следработните ни социални ангажименти.

Ето къде сме избрали да бъдем в следващите пет дни…

ВСИЧКО Е НАРЕД | IT'S OKAY
Понеделник, 18:30 часа, КО-ОП

Петата самостоятелна изложба на 26-годишния габровец Мирослав Живков – Джингиби е калейдоскоп от страстта му да експериментира. Знаейки, че така и така всичко ще бъде наред. Приготви се за една безкомпромисна и забавна игра с овладени правила, където грешката е умишлено предизвикана и е част от цялостната естетика.

На 9 септември, понеделник, емблематично откриваме арт сезона в бар ПЕТЪК С една специална фотоизложба от не кой да е… Името му е Alexander Stanishev. ОФициално оператор, "не фотограф". На красивите градски фотографии с полъх на сантиментална есен ще можеш да се насладиш от 9 септември до 7 октомври.

 

Има ли живот извън Земята? Кои са най-добрите места, на които да търсим признаци на живот, сред всички планети и луни в Слънчевата система? Това са само част от въпросите, които Зак Дикисън от Природонаучния музей на Лондон ще дискутира на сцената на Ratio по време на Месеца на Космоса.

 

Бар ПЕТЪК приветства документалния филм "Море на вятъра" на своя пристан. Ако все още не си успял да гледаш филма, сега е твоят ред. Ще ни пренесе обратно в топлата лятна атмосфера. Напомняме ти, че вдъхновението за този документален филм е историята на Илияна Стоилова и Йоан Колев, които осъществиха първото по рода си уиндсърф предизвикателство в България като техен нетрадиционен начин да насочат вниманието ни към важния проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса.

Любимият шоурум BOLD ни кани на изложба за райд разбирачи и не само. Фокусът е – возилото, the ride, запечатано в правилния момент. Игра на думи, начин на мислене и възприемане на околния свят, изразен чрез 15 внимателно подбрани фотографии на автора на автомобилна и мотоциклетна тематика. И понеже всичко има значение, всеки експонат е изработен с максимално внимание към детайла. Тук не е важна само снимката, а цялостното усещане, което създава завършеният експонат.

В готовност сме за новото издание на най-успешното събитие от поредицата "Късо кино с истории" от сезона "Изоставени места". "Изоставени места 2" идва при нас, а в него предстои да видим – изоставени мини отвъд полярния кръг, документален портрет на последният жител на град на духовете в САЩ, който изпълнява функциите на кмет, съдия, шериф и гробар, най-високо ниво урбексъри, откриващи нови хоризонти в изучаването на градската среда, изоставено селище, намиращо се на един нискотарифен хвърлей от София и други.

 

В четвъртък Dorothy Takev ни очаква в Switch на 10.10 , за да поръси от вълшебната си магия. За първи път ще чуем на живо новия ѝ сингъл Koya E Tya, в компанията на Росен Ватев – барабани, и Петър Йотов – китара. Заедно те ще ни преведат през Make Art Not Euro – визуалното EP на Dorothy Takev, ще минем и през ултравиолетовите лъчи на албума ѝ в колаборация с Kay Be – Ultra Violet. Засипани от оригинална музика, ще можем да проследим автобиографичните ѝ текстове, да се доближим до нея и да получим отговор за себе си на въпроса – коя е тя? А защо не и на това – кои сме ние?

А ти виж какво имаме да кажем за софийския адски транспорт.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *