Събития за след работа: 02 – 06 декември

След работа, предизвикай мечтите си

0 коментара Сподели:

Тази седмица претворяваме мечтите в красиви предизвикателства, вдъхновявайки се от екстремния форум и 15-ото му юбилейно издание. Обикаляме известни и неизвестни точки от България, та чак до ледените земи и красивото северно сияние.

Къде Захари Бахаров ще ти почете поезия и къде да пиеш празнични коктейли още от четвъртък, виж тук.

 
 

През 2019 г. любимият ни фестивал ще ни предложи не една и две изненади: тази година гостите от чужбина са цели четирима, а фестивалните дни вече са не три, а четири. „Дни на предизвикателствата“ е форумът, който събира в София изследователи и пътешественици от цял свят, а през 2019 ще отбележи своето 15-о издание. Отново ще видим, чуем и съпреживеем приключения от различни точки на света, ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване. Следи програмата за още вълнуващи заглавия, които тепърва ще бъдат обявени.

Виж повече: Какво трябва да знаеш за "Нова година в Ню Йорк"?

 

Потопи се в атмосферата на улица “Крайна” в кв. Столипиново, Пловдив, видяна през обективите на няколко фотографи, по време на изграждането на четири градски инсталации. Над 600 фотографии ще бъдат представени по изненадващ начин, вдъхновен от построеното от тях в квартала в рамките на проекта "Изграждаме заедно: Учим се от Столипиново" на Goethe-Institut Bulgarien и част от културната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC. Изложбата е по идея на Ленко Михов (ALHM Collective), заедно с Atelier 3 Architects (Доника Георгиева, Десислава Ковачева, Мирослав Велков), Иван Бонев, Валентин Денков и Карина Дикова.

 
 

Уникално по рода си събитие – ПОЕТИТЕ Live ще те срещне с най-красивите български стихове и едни от най-добрите български актьори. Всичко това на живо на 2 декември в характерната уютно-тържествена атмосфера на Sofia Live Club. Теодора Духовникова, Владо Пенев, Захари Бахаров и още любими лица от българската театрална и кино сцена ще ти подарят истинско изживяване за сетивата и перфектна вечер в града.

 
 

Любимото кафе на "Раковска", точно в Сърцето на НДК или пък на "Витошка" – която и да е най-удобната локация за теб, този четвъртък всички те празнуват юбилей от десет години. Подготвили са ти специална десетчасова празнична програма, която да те държи буден цял ден и цяла нощ с познатите напитки, които всички обичаме. Освен това сме насреща и за награди, условието е да увековечиш своя мементо момент с #memento10. 

Виж повече: 10 неща, които не трябва да правиш в "Надежда"

 

Екипът на GIFTED и художникът Цветомир Илиев те канят да се потопиш в магичната атмосфера на аудио-визуална инсталация от картини, вдъхновени от северното сияние. Преживявайки неговото изкуство, ще почувстваш наличието на цвят и движение в нощното небе, тихи и завладяващи: малка част от Aurora, висяща на стената. Авторът изразява този цветен феномен по уникален начин, като рисува естествените форми и извивки на дървесната кора с флуоресцентни цветове. Нежната триизмерна повърхност, съчетана с флуоресцентна боя под ултравиолетова светлина, се превръща в картина, която се разкрива напълно през нощта. 

А тук селектирахме модни находки, които можеш да притежаваш, без да банкрутираш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *