5 СОФИЙСКИ ПРИЯТНОСТИ, ЗА КОИТО НЕ ТИ ТРЯБВАТ ПАРИ

Обогатяваме летния ти To Do лист със събития for free

0 коментара Сподели:

Михаил Михайлов

Ако ще прекараш месеците юли и август в София, не тъгувай. Няколко организации са се погрижили в столицата събития да има и през лятото. Какви са възможностите да разнообразиш вечерите през топлите месеци, прочети по-долу:

БЛОК КИНО
АВГУСТ, ПАРКОВЕ В СОФИЙСКИ КВАРТАЛИ, 20:45

Блок кино е нещо ново в културния живот на София. Идеята е киното да излезе от задушните салони и да изпълни софийските квартали, където кина вече няма. Прожекции на българските филми „Лейди Зи“, „Чест“, „Зад кадър“, „Подслон“, „Учителят“ и „Паркинг“ ще се случат в Княжево, „Младост“ и „Света троица“. Идеята е филмите да се прожектират в паркове на голям екран, а всеки, който иска да се присъедини, да си носи стол/шалте/хамак и да се разполага пред екрана.

За подробности от програмата може да следите страницата на инициативата във facebook.

СОФИЯ ДИША
АВГУСТ, 5 РАЗЛИЧНИ СОФИЙСКИ УЛИЦИ

Ежегодният „София диша“ тази година ще се проведе през август и ще изпълни с музика, танци и джунджурии пет софийски улици. Всяка августовска неделя ще можете да се порадвате на фестивала, като темите ще са различни през различните седмици, а именно – екология, визуални изкуства, литература, музика и танци. „София диша“ ще видите на „5 кьошета“ (02.08.), „Пиротска“ (09.08), „Ангел Кънчев“ (16.08), „Цар Иван Шишман“ (23.08) и „Оборище“ (30.08).

ЙОГА

Йогата е може би единственото нещо, за което всеки има положително мнение. Ако отдавна се каниш да започнеш да тренираш или поне искаш да видиш за какво става дума, може да посетиш някое от събитията с вход свободен в йога студио „Мандала“ на Лъвов мост.

VINTAGE PARTY
26 ЮЛИ, ONCE UPON A TIME… БИБЛИОТЕКА

Градинското парти зад клуб „Библиотеката“ става все по-популярно. Подобно на „София диша“, то съчетава музиката и танците с ателиетата за ръчно правени сувенири и бижута, но тук танците преобладават. Следващото издание е на 26 юли, така че имаш малко време да понаучиш суинг стъпките и да се развихриш в парка зад Националната библиотека.

КУРСОВЕТЕ И СЕМИНАРИТЕ НА СОФТУЕРНИЯ УНИВЕРСИТЕТ
ДО 14 АВГУСТ, СОФТУЕРЕН УНИВЕРСИТЕТ

Ако смяташ, че свободното време, дори през лятото, не е само за почивка, но и за самоусъвършенстване, лично и професионално развитие, тогава може да погледнеш програмата на Софтуерния университет. Можеш да посетиш семинари за програмиранеили емоционална интелигентност или пък да се запишеш в някой от отворените курсове. Виж програмата тук.

Всички събития са с вход свободен, а за други подобни можеш да следиш тук, където освен за София ще откриеш и всичко безплатно, което се случва в другите европейски столици.

Нашият професор по софийски науки и дейности ти дава идеи как да благотвориш отново без пари, използвайки само капитала си от време и човечност.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *