5 неща за една досадна Коледа

Какво от всеобщото коледно настроение умъртвява твоето собствено

0 коментара Сподели:

Първо, ако още отнякъде чуя Jingle Bells, ще извърша престъпление по НК за милата ни република с цел нанасяне на тежка  телесна повреда. Честно, не знам защо всяка година по същото време се мъчите да обдишвате и аспирирате т.нар. коледен дух и да пълните News Feed-овете на хората с неща, за които дори самите вие не си вярвате или си давате обещания, които ще изпълните точно в шестък на 30 февруари идната година.
Толкова ме вдъхновявате, че ми иде да удуша коледния дух с коледни лампички.

ПЕСНИТЕ

Ако още веднъж отнякъде само чуя първия тон на Last Christmas, ще абдикирам от света на живите и ще си извикам симфоничния оркестър на Кичка Бодурова.

Първо Джордж Майкъл си е направил перфектен педерастки химн, който винаги ще е актуален и без вие да го ъпдейтвате всяка година. Второ, не разбрахте ли, че в дълбоката семантика на тази песен стои едно разбито сърце, а вие споделяте ли споделяте в несвяст, че чак и елхи украсявате на тази песен. Много коледен и самарянски дух, мда, yeah, right. Приповдигнатото настроение не свършва дотук. Веднага след  Джордж на помощ му идва с едно горно ЛА и Марая Кери, която е истински връх в коледното музикално оформление с нейното All I want for Christmas is You, където влюбени  двойки, усетили прилива на „истинската си любов“, се избиват да си споделят, тагват и шерват и натрапват истинността на чувствата си. По принцип кво й е на Ивана , ама нали е Коледа, и кака Мери ще свърши работа.  Всяка година едни и същи лиготии, че по някоя божа неволност от няколко години към тези двамата се присъедини и Джъстин Бийбър, който целувал няква под коледното борче. Очевидно я целуваш там, щото не иска да се показваш с нея на светлo…

Но оставете музикалния фон, който стоически аз и много хора, недолюбващи Коледа, ще изтърпим не само около и до 25.12, ами трябва да ни тровите с него още от третата половина на октомври. Още не сте си свалили хубаво камуфлажа за Хелоуин и си нахлузихте коледните шапчици. Абсурдистанично.

СТАТУСИТЕ
О, Статуси! Три седмици как ви чета и спасение няма. „Отново е декември. Каза ли на някого, че го обичаш? Уби ли някого? Накара ли го да страда, защото, четейки тези глупости, ми иде да се евтанизирам.

Цяла година нищо ви нямаше и като ви избръска на една ми ти равносметка и тя като ви стисне яростно за врата на човек, като ви чете, му иде да се самообеси и изчезне безкрайно.

Това си е жива зимна пропаганда, в измерения дори по-страшна от Ислямска държава.

Прилича много на църковната. Цяла седмица вършиш простотии, отидеш в неделя – па се помолиш, па се опростиш и от понеделник пак си вършиш простотии. Сега и тук. Цяла година не се сети дали обичаш някого, ама е много задължително да си избълваш коледен фейсбук статус, барем получиш опрощение от всеобщото одобрение, и от Нова година – пак. Нали и догодина ще има Коледа, кво пък?

СНИМКИТЕ
Това, че сте си накиприли коледната елха като студент преди парти в Котън, не е повод за филтър в Инстаграм. Повтаряйте си го, докато не ви стане мантра. Ок? И сармите да снимате и да кажете, че сте ги правили сами. Боба също – носи 20 бонус точки живот и лайкове.

МОЛОВЕТЕ

И хилядите отегчени погледи на мъже, арестувани за дамската чанта на благоверната си , чакащи я пред тоалетната на някой от 5-те мола в столицата. Картинка!

Превъзбудени тълпи, досущ като от френската революция, които желаят да разграбят поредното коледно намаление, без да осъзнават, че това си е баш реалната цена на продукта, ама айде. И продавачките – бога ми, продавачките! Ей тая рокля, точно за вас е правена! Честно! Нищо, че ви слага още има-няма 20 килца отгоре. Вземете я, само сега на цена от 299 лева и 99 стотинки. Съвсем нормално е за това толкова празнично време на годината цената на нещо толкова безумно да е в отношение със заплатата ти 2:1.

СЕМЕЙСТВОТО
Неслучайно е последно тук, ама разбира се, че не по-важност. Само сега и само по Коледа получавате уникалната възможност не само да видите роднините си , но и да усетите отчаянието в очите им, щото за пoредна година не сте се оженили, не сте заживели самостоятелно и още търпите съквартирантите си. Изречения от типа „Братовчедка ти роди второ, ти 10 работи смени тая година, кво мислиш да правиш?“ се редуват с „Ейй, кво стана с онова момче, дето излизахте, бе, кво му имаше… Ей, ама и ти си една придирчива“, са съпровождани от дълги лекции как след 25 яйчниците ти спират да произвеждат толкова много яйцеклетки и време ти е вече, пък алтернатива са ти само инвитро клиниките. Тези диалози, разбира се, задължително на по сарма, иначе си губят чара.

Сега сериозно, преди пак да съм обрала майните по роднинското ми потекло. Може ли поне тази година да намалим коледното лицемерие с поне 50 %?? Искрено ме съмнява, ама бях длъжна да опитам.
Please.

Виж още какво работи дядо Коледа през останалите дни от годината според проучванията на нашите Go Guide агенти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *