Сутрешен ъпдейт за душата и тялото в 3 лесни стъпки

Нещата, които знаем по принцип, но с нов прочит

0 коментара Сподели:

Топлото време означава много за твоите рутинни бюти и ежедневни практики. Промените във времето изискват различна грижа за тялото и за кожата и смяна на голяма част от навиците и продуктите, които използваш в ежедневната си практика. Ето няколко неща, с които можеш да започнеш в търсене на по-доброто си аз.

Парти за душата

Едва ли има някой, който обича да се събужда с аларма. След първия ѝ сигнал очите се чувстват тежки, тялото слабоподвижно, но всичко това е инерцията, която сънят носи. И е нужно съвсем малко, за да се пребориш с това състояние. Йога или малко пилатес биха свършили чудесна работа за раздвижване на тялото и подготвяне на ума за новия ден.

Hint: Ако и ти като нас се бориш с мързела и от години не можеш да накараш това тяло да се размърда рано сутрин, то пробвай рецептата за алтернативен workout. Спомняш ли си Камерън Диас в "Ангелите на Чарли"? Просто пусни любимата си музика и я остави да те движи. Довери ни се – дори и една 3-минутна песен е в състояние да се пребори с инерцията на съня. От Spotify дори са се съюзили с музикалния психолог Дейвид. М. Грийнбърг, за да създадат идеалната сутрешна плейлиста, която да те буди лесно и щастливо. Чуй я тук.

Лимонов детокс

Ако животът ти поднесе лимони, използвай ги в сутрешната си рутина и си направи лимонада. Това е най-добрият старт, който можеш да дадеш на деня си, и прави за теб всичко – от изчистване и детоксикиране до стимулиране на някои от важните процеси на организма и алкализиране на тялото. Толкова е просто. Вземи чаша хладка вода и изстискай малко лимон вътре.

Hint: За екстра пауър, докато пиеш слънчевата отвара, си приготви питателна закуска – тост с авокадо или пък овесена каша, която е с високо съдържание на фибри и белтъчини и ще задържи глада далеч за дълго време. Също така смени кафето с мака. Това перуанско растение, което вирее в Централните Анди от хилядолетия е използвано от местните племена като храна и средство, благоприятстващо поддържането на енергията, издръжливостта и силата на организма. То е на прах, има леко сладникав вкус и аромат и е много подходящо за добавяне към смутито и/или към зърнената закуска. Ще се изненадаш колко жизненост ще ти даде малко от този вълшебен прашец.

Бюти рестарт

Кожата на лицето има различни нужди през различните сезони. С идването на по-топлото време идва нуждата и от промени в козметичните находки. Слънцето води до отделянето на повече себум, което може да запуши порите, затова почистваме лицето си прилежно всяка сутрин. След което залагаме на продукти с по-леки текстури, за да не чувстваме кожата си мазна, слънцезащитни продукти (защото по-често сме на открито) и любимото ни – добавяме забавни пролетни цветови палитри в грима, за да е визуално ясно, че празнуваме края на зимата.

Hint: За да си го направим лесно и за да избегнем чуденето кои точно бюти войници от несесера да сменим, се възползваме от помощта, която от Сердика Център ни предлагат по време на техния Beauty Week. В дните между 7 и 13 май ексклузивно и само там всички beauty магазини (грим, коса, козметика, парфюмерия и био) ще предложат неустоими оферти, описани прилежно в специално създаден за целта Beauty Book. Там ще бъдат събрани всички предложения, както и още полезни съвети и любопитни факти, с които да преминем по-лесно на летен режим. Пазаруващите по време на beauty week могат да спечелят награда – 10 козметични селекции всяка на стойност  над 300 лв., а ако си сред първите 2000 ще си тръгнеш освен по-щастлив и с нов козметичен  несесер.

Beauty Week e всеки ден от 7 до 13 май. А освен насладата, която ще доставиш на кожата и тялото си, можеш да си и сред онези, които ще си тръгнат с подарък. Следи всичко случващо се във фейсбук събитието тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *