Кажи ни какъв е характерът ти, за да ти кажем какво куче да си вземеш

Коя е твоята порода според това, към кой тип личност на Майерс-Бригс принадлежиш

0 коментара Сподели:
Dog

Винаги е добра идея да си вземеш порода куче, която отговаря на твоята личност. Немските овчарки са подходящи за един тип хора, бийгълите за други. Да си вземеш куче е сериозно решение, така че винаги е добра идея да подходиш една идея по-рационално към него. Ето породите, подредени според типологията на Майерс-Бригс (психометричен въпросник, създаден за измерване на психологическите предпочитания в това, как хората възприемат света и взимат решения). Затова ти показваме хората и техните съответстващи породи:

Контролиращият тип

Пекинез

Контролиращият тип (ISTJ) са прагматици със силно чувство за лична отговорност. Те приемат сериозно работата си и обръщат голямо внимание на детайлите. Затова искат куче, на което хем да могат да разчитат, хем да има и собствено мнение. Да, пекинезът прилича на табуретка, но на него не му пука какво мислиш за него. А веднъж като спечелиш уважението му, той ще ти бъде приятел до гроб. 

Защитникът

Немска овчарка

Немска овчарка

Защитникът (ISFJ) са мълчаливи и грижовни хора, на които може да се разчита. Те имат силно чувство за лична отговорност. Реалисти и забележителни организатори. Често са пазители на всички в семейството, затова лоялна порода като немската овчарка им отива. Плюс това са интелигентни, могат да поемат отговорност, да изпълняват команди и да пазят семейството. Овчарките, не  ISFJ хората.

Съветникът

Австралийска овчарка

Вътрешният свят на Съветника (INFJ) е пълен с идеи, символи и възможности. Те са страстни, изключително големи идеалисти, вечно загрижени за другите. Затова и куче, отглеждано поколения наред като четирикрак пастир, е перфектната порода за тях. Австралийските овчарки са енергични и нямат умора, а лоялността им е легендарна.

Човекът с идеите

Джак Ръсел

Джак Ръсел

Човекът с идеите (INTJ) са хора на идеите, водени от вътрешния си свят на възможности и дълбоката нужда да разберат вселената около себе си. Те мислят логично и систематично. Обичат да превръщат идеите си в реалност. Затова и имат нужда от куче, енергично колкото тях самите. Умно, но самостоятелно. Джак Ръсел не подлежи на дресура – истинският криейтив също!

Умелият

Родезийски риджбек

Умелите (ISTP) са водени от желанието да разберат как работят нещата. Те са реалисти и мислят логично. Обичат да решават проблемите практично. Но също като риджбека са леко лудички. Тази порода обича да си нацапа лапите, да изследва света. Може да върви в глутница, но често се цепи от останалите.

Композиторът

Шиба ину

Шиба ину

Композиторът (ISFP) са квинтесенцията на свободния дух. Те изпитват дълбоки чувства и често имат приключенски подход към живота. Те са мълчаливи, адаптивни и състрадателни. Затова и тази японска порода с вид на хитра лисица им отива толкова. Въпреки че са добра компания, шиба ину знае и как да си гледа работа. Често даже забравяш, че имаш куче.

Лечителят

Тибетски териер

Лечителят (INFP) са мечтателите на света. Те са големи идеалисти, готови на всичко, за да защитят своите вярвания, идеи и връзки. Териерите също като тях са верни на всичко, в което вярват. Те са обрани пред непознати, като запазват всички свои положителни емоции за стопаните. Рядко се застояват в скута, но пък те следват като сянка из стаята. 

Творецът

Чау-чау

чау чау

Творецът (INTP) имат голяма нужда да осмислят съществуването си. Те са изключително логични, аналитични и емоционално дистанцирани. Обичат новите идеи и са адаптивни в начина си на живот, макар и невинаги в начина си на мислене. Чау-чау имат характер на котка. Неслучайно приличат на лъв. Те са интелигентна порода, но не обичат да изпълняват заповеди. Като цяло нищо не може да ги впечатли. Даже и стопанинът им.

Предприемачът

Бигъл 

Предприемачът (ESTP) са пълни със страст и енергия, управлявани от рационален ум. Вдъхновяващи, убедителни и колоритни – те са родени лидери, които повеждат всички в най-малко изследваната  посока. Затова и кучето им трябва само по себе си да е предизвикателство. Бигълите изискват внимание и почти не подлежат на дресура, но пък всеки миг с тях е приключение. Те винаги се забъркват в неприятности, но пък и непрекъснато завързват контакти – един чудесен начин за социализиране.

Изпълнителят

Корги

Изпълнителят (ESFP) са ентусиасти по отношение на новите преживявания и срещите с нови хора. Те са добронамерени и адаптивни реалисти, които предпочитат да се носят по течението. Коргитата са игриви и винаги душата на кучешкото парти. Само им погледнете нахилената муцунка. Те винаги са готови за игра. Е, имат лек проблем с концентрацията, но никой не е съвършен.

Шампионът

Лабрадор

Шампионът (ENFP) обичат новите хора, новите занимания и новите идеи. Те виждат какво е възможно и са енергични, спонтанни и истински ентусиасти. Лабрадорите живеят за приключенията. Състрадателни, интелигентни, кучета с гореща кръв, те са създадени за спорт и активен начин на живот. Ако тренираш, имаш нужда от екстремен домашен любимец, който е готов да се хвърли в океана или да катери планини. Каквото и да предложиш един лабрадор, той е: „Правим го, брат!“.

Изобретателят

Френски булдог

Френски булдог

Изобретателят (ENTP) обичат новите идеи и възможности и харесват промяната. Те са енергични, ентусиасти и изключително спонтанни с голяма нужда да разберат света около себе си. Френчитата са силни и упорити като характер. Малки са на телосложение, но са огромни на сърце. И нека физиономията им да не ви подвежда – те са щастливи кучета, просто не им личи.

Даващият

Френска болонка

Даващият (ESFJ) са дружелюбни и социално ангажирани хора, които ценят лоялността, надеждността и практичността. Действията им се ръководят от грижата за хората и от силното желание да внесат хармония във връзките си. Болонките обичат да радват хората. Те са клакьорките на кучешкия свят. Тези малки топки щастие са преди всичко социални животни. 

Учителят

Голдън ретривър

Учителят (ENFJ) са изключително загрижени за хората и са водени от нуждата за постигане на хармония в човешките отношения. Те са експресивни и съпричастни хора, които обичат да помагат на другите да достигнат своя потенциал. Голдъните обожават социалните контакти. Страстни, харизматични и най-сладките палета на света, те постоянно се раздават за хората. Затова и винаги скачат след теб в басейна и после се свиват да спят в краката ти.

Фелдмаршалът

Тибетски дог

Фелдмаршалът (ENTJ) са хора със силен характер, които превъзхождат другите в стратегическото мислене и изпълнението на планове. Те са ориентирани към бъдещето и са лидери по природа. Тибетският дог е труден за дресура. Симпатични и самоуверени, тези гигантски космати същества са умни и решителни. Винаги се хвърлят в някое предизвикателство. Но са самостоятелни бойни единици, затова и само Фелдмаршалът може да ги дресира.

Супервайзърът

Сибирско хъски

Супервайзърът (ESTJ) са традиционалисти, които обичат да поемат отговорност във всяка ситуация. Те са прагматични. Обичат нещата да бъдат организирани и ясни. Водени са от нуждата да анализират и да внасят ред в света. Хъскито е породата най-близо до дивите прародители на кучето. Те живеят за екшън, особено ако има намесен сняг. Добродушни са, но имат характер.

3 рецепти за кучешки слaдолед, с които да зарадваш любимеца си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *