5 сериала, които да не пропускаме през септември

Есента не идва с песен, a с „Костюмари“ и новия еротичен сериал на HBO

0 коментара Сподели:

„Игра на тронове“ може и да е свършил, но това не е краят на телевизионния свят. Септември традиционно идва с есенна порция нови поредици, с които да се зарибим след края на морските ваканции и отпуски. От хоръри до еротични сериали с привкус на комедия – завръщането у дома определено няма да е самотно. Вижте петте сериала, с които да се утешаваме след разопаковането на багажа.

AMERICAN HORROR STORY 

Представена като антология, всеки сезон на тази поредица е своеобразен минисериал, с различни персонажи и сюжетна линия, която си има своето „начало, среда и край“. Първият сезон разказваше за семейство, което се нанася в къща, за която не знае, че е обсебена от призраци. Но страшните духове просто са нищо в сравнение със стряскащата история, избрана за седмия сезон на поредицата, който ще стартира на 5 септември. Той ще се казва „Култ“ и става въпрос за  президентските избори в САЩ през 2016.  Това, което се знае, е, че историята ще е базирана в Мичиган и като отправна точка ще бъде използвана кампанията Тръмп – Клинтън. Те самите няма да участват. Ще бъде хвърлена „светлина върху мнението на хора, които нямат право на такова в нашата страна“, казват създателите. И за да не остане по-назад от дългоочаквания римейк на „То“ по Стивън Кинг, и тук ще има много зловещи клоуни. Като че ли избирането на Доналд Тръмп не беше достатъчно страшно!

VALKYRIEN

Скандинавски сериал ноар, който навлиза в най-мрачните дълбини на човешката душа и проявлението на злото. Норвежкият трилър разказва историята на талантлив доктор, направил си нелегална клиника. Всичко започва от момента, в който се опитва отчаяно да намери лек за нелечимо болната си жена. Когато болницата, в която работи, прекратява тези негови експерименти, той основава незаконна клиника, скрита в старо бомбоубежище в Осло. През цялото продължение на поредицата имаме усещането за обреченост и за някаква безизходица на прага на глобална катастрофа. И докато докторът се опитва да помогне на свои пациенти и в същото време да прави експерименти, с които да намери лек за жена си, се питаме на какво наистина сме способни, за да спасим човека, когото обичаме?

THE TICK

В един свят, където супергероите наистина съществуват, счетоводител на име Артър, който няма никакви сили, разбира, че градът му е управляван от супер злодей, наричан The Terror. Опитвайки се да го разобличи, Артър се съюзява с нелеп супергерой – Тик, който има големи странни антени на главата и постоянно рецитира мелодраматични декларации за справедливостта и т.н. И ако сериалите за супергерои са вашето нещо, то голямото синьо създание би ви казало: „Съдбата се обажда. За ваша сметка!“. Премиерата бе на 25 август по „Амазон“ и вече се прие доста добре от публиката.

SUITS

Любимите ни „Костюмари“ се завърнаха още през август – точно навреме за зажаднелите ни за хубав сериал души, а финалните епизоди ще са през септември-октомври. Който още не е започнал новия, седми сезон, нека знае, че отново виждаме рамо до рамо Харви Спектър и Майк Рос, който е вече истински адвокат. Тук виждаме едно напълно ново лице на секретарката Дона, която има други амбиции за себе си – а именно да бъде пълноправен, управляващ партньор във фирмата. Харви показва, че освен страхотна и непроменлива прическа има и сърце и взема че се влюбва. Тандемът Харви – Майк е като в добрите стари първи епизоди и дори странното и абсолютно излишно пребиваване на вечно въздишащата клюкарка Меган Маркъл или Рейчъл Зейн (позната и като гаджето на принц Хари) вече не ни дразни.

THE DEUCE

Да ви е било някога интересно как се създава и прави порно? Да, да, говорим от чисто научноизследователска гледна точка. Не просто да зяпаме филми с малък сюжет и големи… инструменти, а да разберем тайните на това невероятно изкуство, наречено порно. Ако сте от този вид „научни работници“, значи най-новият сериал на HBO ще ви помогне да обогатите общата си култура и тя да не е така „гола“ по този въпрос. Сериалът ни връща в 70-те години, когато се заражда секс индустрията и когато порнографията става законна. Найс, а? Създател на тази поредица е Дейвид Симон – създател и на The Wire. И ако само за миг спрете да мислите за солидното количество голота, която се разкрива пред очите ни, ще навлезете дълбоко в сложните процеси на порното от зората на 70-те до бума му през следващото десетилетие, та чак до днес. Джеймс Франко играе близнаци, а чудесната Маги Джиленхол проститутка, която благодарение на своите умения и познания по „тънката част“ успява да се издигне до режисьор на еротични филми.

А кои са филмовите премиери до края на годината, четем тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *